Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Săptămâna aceasta vom înregistra…

VIDEO Săptămâna aceasta vom înregistra noi anti-recorduri privind COVID-19. Chicu: Vom avea câte 500-600 de cazuri pe zi

Specialiștii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prognozează că și în săptămâna ce urmează Republica Moldova va întregistra noi anti-recorduri privind infecția cu COVID-19. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat, după mai multe discuții cu epidimiologii, că zilnic am putea înregistra câte 500 – 600 de cazuri noi.

Astfel, șeful Executivului a adăugat că vor fi pregătite încă aproximativ 2000 de paturi în instituțiile medicale pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Deși nu am declarat că avem valul doi, săptămâna trecută am avut antirecord absolut pe plan mondial. Explicația este la suprafață, am fost nevoiți să relaxăm activitățile economice, iar oamenii au început să contacteze mai intensiv. Nu mai putem aplica Starea de Urgență, doarece nu mai avem rezerve și dacă blocăm economia, riscăm să avem o altă criză”, a declarat Ion Chicu.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 11740 cazuri. În total, 6623 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 406 au decedat din cauza infecției.