Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Litvinenco susține că ședința Comisiei…

Litvinenco susține că ședința Comisiei juridice nu a fost convocată regulamentar

Sergiu Litvinenco

La Parlament a avut loc ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a întrunit, la solicitarea președintei Parlamentului, pentru a elabora un raport pe marginea moțiunii de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului Sandu. De la ședință au lipsit însă membrii ACUM, printre care și președintele Comsiei, Sergiu Litvinenco.

Litvinenco menționează că nu a participat la ședință pentru că aceasta nu a fost convocată regulamentar. Totodată, acesta precizează că nu este necesar un raport din partea Comisiei, lucru confirmat anterior și de șeful Direcției juridică a Parlamentului, Ion Creangă.

„Conform Regulamentului Parlamentului, ședința se convoacă de președinte sau, în caz de absență a acestuia, de către vicepreședinte. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent. Regulamentul Parlamentului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei juridice în cazul moțiunilor de cenzură. Și niciodată în istoria parlamentarismului moldav comisia juridică nu a dat rapoarte pe moțiuni de cenzură”, menționează Litvinenco.

Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit astăzi pentru a examina moțiunea de cenzură înaintată de socialiști asupra activității Guvernului. Ședința Comisiei a avut loc în contextul în care la 8 noiembrie, președinta Parlamanetului, Zinaida Greceanîi, a declarat că membrii Comisiei au la dispoziție 72 de ore pentru a elabora un raport pe marginea moțiunii. Totuși, pentru că regulamentul Parlamentului nu prevede niciun raport, Comisia a elaborat doar un aviz asupra moțiunii.