Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Cum va arăta buletinul…

FOTO Cum va arăta buletinul de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul și textul buletinului de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională. Astfel, în buletin au fost incluse în total 15 concurenți electorali.

Primul în buletinul de vot va figura Partidul Democrat, urmat de Blocul ACUM, Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor. Următoarele poziții sunt ocupate de Partidul „Șor”, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Nostru, Partidul Național Liberal, Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul Politic „Democrația Acasă”, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța- Надежда”, Partidul Politic „PATRIA”, Partidul Verde Ecologist și Partidul Liberal.

Buletinul de vot va fi tipărit pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat și va avea lățimea de 14 cm și lungimea de 38 cm.

La alegerile parlamentare din 24 februarie cetățenii vor primi patru buletine de vot: unul pentru circumscripția națională, unul pentru circumscripția uninominală și două buletine pentru referendum.