Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu…

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a plecat din fruntea PPR și a aderat la PUN

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a plecat de la conducerea Partidului Popular Românesc (PPR), iar astăzi, 31 decembrie, într-o conferință de presă, a anunțat că aderă la Partidul Unității Naționale (PUN), condus de Octavian Țîcu.

„Am decis să mă alătur lui Octavian Țîcu și Partidului Unității Naționale pentru ca împreună să consolidăm polul românesc, pentru ca să dăm o replică puternică Partidului Socialiștilor, iar apoi să-i adunăm pe acei care au viziuni ca și noi”, a declarat Țurcanu.

„În foarte scurt timp vom avea Consiliul Național Republican al PUN la care eu în calitate de președinte voi propune ca domnul Țurcanu să fie înaintat, să fie ales în funcția de Prim-vicepreședinte al PUN”, a declarat Octavian Țîcu.

Țurcanu a preluat conducerea PPR la sfârșitul lunii august, declarând atunci că mizează pe sprijinul celor care au viziune românească și europeană, menționând că PPR a apărut pe scena politică din Republica Moldova pentru a consolida forțele de dreapta.

Ulterior, a candidat la șefia capitalei.

Acesta este jurnalist de profesie și a fost, în perioada 2012-2016, purtător de cuvânt și consilier pentru comunicare al președintelui Nicolae Timofti.