Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fost primar interimar al Capitalei…

Fost primar interimar al Capitalei a anunțat că-și lansează partid politic: „Inițiativa are scop reconstrucția țării”

Foto: oficial.md

Fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, se lansează în politică și menționează că își va crea un partid politic. Codreanu a anunțat joi, 21 ianuarie, că a fost deja instituit grupul privind lansarea inițiativei sale politice noi în Republica Moldova.

În motivarea lansării noului său partid politic, fostul edil interimar susține că „inițiativa are scop reconstrucția țării”.

Cei care ne conduc ne au de proști. Oamenii dezamăgiți. Scrisorile noastre se prăfuiesc, hoții fură, lucrurile proaste merg înainte. Și am zis că ajunge. Pentru a putea face schimbarea avem nevoie de un instrument politic. Tocmai de aceea de astăzi pornim colectarea semnăturilor pentru înregistrarea unei inițiative politice noi care are drept scop să reconstruim Moldova. Să rezolve problemele oamenilor, în domeniul economic, ecologic, social, educație, sănătate. De jos în sus și de la firul ierbii.

Pornim de la Oameni și Problemele lor. Pornim de la realitățile Moldovei. În plină pandemie, oamenii au ieșit în stradă tocmai pentru că nu are cine să-i contracareze în Parlament pe cei care dețin puterea. Ce vedem în Parlament: circuri politice, interese de partid, hoți și oameni care și-au schimbat șapca de 7 ori. Agricultorii au venit la proteste, tocmai că la interesele lor nu se gândește nimeni.

Am decis să construim o comunitate centrată pe OM, pe problemele reale și pe faptul că Puterea este a Oamenilor. Toți întâmpinăm aceleași probleme.

Vreau să ne considerați ca un start-up politic, făcut de oameni tineri, care simt și vin să rezolve problemele. Pornim o mișcare politică programatică, axată pe probleme, fugim de stânga sau de dreapta. Glodul nu are rezolvare într-o doctrină politică, de stânga sau de dreapta. Prea mult ni s-au băgat pe gât probleme și circuri fictive, clivaje și clișee politice. Probleme reale ale oamenilor. Spre exemplu că 200 de creșe grădinițe au veceuri afară, sau că în 2021 pentru cineva apa a ajuns să fie un lux! Sau cum rămânem fără Aer și ne îmbolnăvim”, susține Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu a ocupat funcția de edil interimar din vara anului 2018, după ce alegerile locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, nu au fost validate. În iulie 2019, Ruslan Codreanu a fost însă demis din funcția de primar interimar al capitalei, dar și din cea de viceprimar.

La alegerile locale generale din 2019, fostul edil interimar Ruslan Codreanu a vrut să revină la șefia Primăriei și a fost singurul pretendent care a depus dosarul pentru a fi înregistrat drept candidat independent. CECEM Chișinău însă a refuzat să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei, motivând că au fost depistate mai multe încălcări la completarea listelor de subscripție.