Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi,…

Ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a picat concursul pentru funcția de director general al OMC

Foto: privesc.eu

Trei pretendenți pentru șefia Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) nu au trecut în etapa următoare a concursului. Printre candidații excluși din cursă, ce urmează a fi anunțați vineri, 18 septembrie, este și cel al Republicii Moldova, fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi.

Potrivit Reuters, cei trei candidați eliminați din competiția pentru șefia Organizației Mondiale a Comerțului sunt mexicanul Jesus Seade, egipteanul Hamid Mamdouh și moldoveanul Tudor Ulianovschi. 

OMC va anunța astăzi care sunt cinci dintre cei opt candidați ce vor trece la o a doua rundă de votare între membri pentru a alege următorul director general al organismului comercial global.

Surca citată mai menționează că pretendenții din Marea Britanie, Coreea de Sud, Kenya, Nigeria și Arabia Saudită vor continua să lupte în cursă.

Marți, 16 iunie, R. Moldova, l-a înaintat pe fostul ministru de Externe în Guvernul Filip, Tudor Ulianovschi, pentru funcția de director general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), pentru a-l succeda pe actualul director general, Roberto Azevêdo, care a anunțat că va renunța la această funcție la 31 august 2020.