Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Persoanele care au deținut…

DOC Persoanele care au deținut funcțiile de președinte al R. Moldova, președinte al Parlamentului sau prim-ministru nu vor mai beneficia, la final de mandat, de pază de stat. Proiectul de lege, votat în prima lectură

Persoanele care au deținut funcțiile de președinte al R. Moldova, președinte al Parlamentului sau prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat, în prima lectură joi, 22 decembrie, de 57 de deputați.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

„Urmare a precedentelor şi analizelor efectuate până în prezent, nu există careva motive, argumente plauzibile ce ar demonstra că persoanele respective sunt expuse pericolului sub aspectul securităţii personale, libertăţii de acţiune şi a sănătăţii lor”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Totodată, în proiectul de lege examinat de Parlament se mai propune ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de „a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii”.

La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

SPPS by Ziarul de Gardă on Scribd

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în lectura a doua în plenul Parlamentului.