Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Hotărârea CECE Chișinău, contestată…

DOC Hotărârea CECE Chișinău, contestată de Codreanu la CEC

Foto: oficial.md

Ruslan Codreanu a depus o contestație la hotărârea Consiliului electoral de circumscripție electorală (CECE) Chișinău de joi, 26 septembrie, prin care nu a fost înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar al municipiului Chișinău. El solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) să anuleze hotărârea și să recunoască valabilitatea listelor de subscripție.

Potrivit lui Codreanu, „aparența” nu poate constitui temei de anulare a 815 semnături din listele de subscripție în absența unor dovezi incontestabile, cum ar fi expertiză olografă, care să demonstreze faptul invocat de CECE nr.1 Chișinău.

Referitor la constatarea a 797 de semnături nule pe motiv de includere a unei regiuni de domiciliu incorecte, acesta susține că „de fapt, presupune neincluderea pe fața listei de subscripție a localităților din mun. Chișinău unde domiciliază susținătorii candidatului”.

„Acesta este un viciu minor, întrucât semnăturile sunt valabile, au fost colectate în perioada legală de colectare, actele de identitate identifică susținătorii, semnăturile sunt aplicate și completarea a avut loc de către susținător”, subliniază Codreanu.

Codreanu a prezentat 10 454 de semnături.

CECE Chișinău a precizat în hotărârea de joi, 26 septembrie, că au fost procesate 118 liste de subscripție din cele 386 prezentate prin intermediul SIAS Alegeri. Astfel, din cele 3158 de semnături verificate, 1959 au fost declarate valabile, iar 1199 – nule.

Astfel, având în vedere că au rămas valabile mai puțin decât 10 000 de semnături, care este numărul necesar pentru a fi înregistrat, CECE Chișinău a stabilit ca „inoportun” procesarea și verificarea diferenței de 268 de liste de subscripție.

Fostul edil interimar a fost singurul pretendent care a depus dosarul pentru a fi înregistrat drept candidat independent.

Dintre cei 21 de pretendenți, în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei au fost înregistrați 19 candidați, fiind excluși Ruslan Codreanu și Serghei Scripnic. Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.

Foto: oficial.md