Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul Veaceslav Nigai a aderat…

Deputatul Veaceslav Nigai a aderat la partidul condus de ex-deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc

Sursă foto: Mișcarea Respect Moldova/ Facebook

Deputatul Veaceslav Nigai, care recent a părăsit Partidul Comuniștilor (PCRM) și fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), a aderat la formațiunea politică Mișcarea „Respect Moldova”, se arată într-un comunicat de luni, 23 octombrie, al partidului condus de ex-deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Eugeniu Nichiforciuc.

Reprezentanții Mișcării „Respect Moldova”, liderul căreia este ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc, au anunțat că deputatul în Parlamentul R. Moldova, Veaceslav Nigai „și-a unit forțele” cu formațiunea menționată.

În nota informativă a Mișcării „Respect Moldova”, se precizează că „Veaceslav Nigai a fost membru al PCRM, până când respectivul partid și-a abandonat principiile în favoarea intereselor oligarhice”.

La plecarea sa din partidul și fracțiunea BCS, în cadrul unui briefing de presă, susținut vineri, la 13 octombrie 2023, Nigai a declarat că va fi deputat neafiliat. 

Noi nu vrem să participăm la niciun joc cu așa-numitele partide de stânga conduse de oligarhi și hoți fugari. De astăzi voi fi deputat neafiliat”, spunea deputatul.

Ex-deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a anunțat crearea unei noi formațiuni politice, Mișcarea „Respect Moldova” la data de 27 aprilie 2023.

În anunțul de astăzi, se arată că formațiunea „promovează valorile statului, democrației și luptei împotriva corupției”. Liderul partidului, Eugeniu Nichiforciuc, a fost plasat, în luna iulie a anului 2022, sub învinuire pentru corupție: i-a promis unei deputate 350 000 euro pentru a părăsi PCRM, ca ulterior să voteze proiectele de lege înaintate de PDM.