Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul BCS, Veaceslav Nigai, părăsește…

Deputatul BCS, Veaceslav Nigai, părăsește partidul comuniștilor și fracțiunea

Sursă foto: cusens.md

Comunistul Veaceslav Nigai părăsește partidul și fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), dar rămâne deputat „neafiliat” în Parlamentul R. Moldova. El a declarat acest lucru în cadrul unui briefing de presă, susținut vineri, la 13 octombrie.

Un grup de membri a PCRM ai organizației teritoriale a partidului din Căușeni părăsesc PCRM, împreună cu mine, am hotărât să părăsim rândurile Partidului Comuniștilor, iar eu părăsesc și fracțiunea BCS”, a declarat Nigai.

Motivele expuse de politician:

În ultimul an și jumătate, au apărut niște disensiuni cu conducerea partidului în ce privește alegerea și colaborarea unele partide de stânga.

Din cauza refuzului meu de a participa la unele evenimente de masă cu aceste partide, în decembrie mi-am prezentat demisia din funcția de vicepreședinte al PCRM și am fost exclus din Comitetul Executiv al partidului. Recent, am demisionat și din funcția de lider al organizației teritoriale Căușeni.

Noi nu vrem să participăm la niciun joc cu așa-numitele partide de stânga conduse de oligarhi și hoți fugari. De astăzi voi fi deputat neafiliat”, a precizat Nigai.

Veaceslav Nigai este licențiat în drept. Si-a început cariera profesională în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde a activat in perioada 1986 – 2006. Până în 2012, a lucrat inginer la Suvorov-Vin SRL. În 2012, a devenit vicepreședintele raionului Căușeni, poziție pe care a deținut-o până în 2019. Ulterior, a revenit în funcția de inginer în cadrul companiei vinicole până în 2021, când este numit, din nou, vicepreședinte de raion.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, a candidat pe lista Blocului electoral al Comuniștilor si Socialiștilor și a obținut mandatul de deputat în Legislativ.

Nigai s-a implicat în politica din 2011, devenind membru si prim-secretar al organizației teritoriale a PCRM din Căușeni.