Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarația făcută de misiunea FMI,…

Declarația făcută de misiunea FMI, după ce și-a încheiat vizita la Chișinău

Misiunea Fondului Monetar Internțional, condusă de Ruben Atoyan , și-a încheiat, ieri, 8 octombrie, vizita de lucru efectuată în Republica Moldova.

La sfârșitul vizitei, Ruben Atoyan, șeful echipei de experți care a efectuat vizita la Chișinău, a emis o declarație.

Declarația misiunii FMI la Chișinău:

„Apreciem acțiunile ferme ale autorităților de readucere a programului susținut de FMI ( Programul de creditare pe trei ani, susținut de FMI prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), în valoare totală de circa 178,7 milioane dolari SUA, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016 și are ca scop sprijinirea programului de reforme financiare și economice al autorităților Moldovei ) pe făgașul normalității și avansarea reformelor. Pe parcursul ultimei săptămâni, am avut discuții constructive referitor la evoluțiile economice recente și politicile promovate pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale. În acest context, experții FMI au inițiat discuții referitor la bugetul pentru anul 2020, ce țin de prioritățile politicilor și finanțare. Discuțiile privind măsurile și reformele menite să contribuie la realizarea pachetului de politici bugetar-fiscale pentru anul 2020 vor continua în perioada ce urmează, inclusiv în timpul ședințelor anuale comune ale Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional, la Washington”.

Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Ruben Atoyan, s-a aflat la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie. În cadrul vizitei partenerii externi au avut mai multe întrevederi cu autoritățile de la Chișinău.