Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare…

Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a R. Moldova, întreprinde vizite oficiale în Ungaria și Austria

Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a R. Moldova, întreprinde două vizite oficiale în perioada 6-7 mai, în Ungaria și Austria. Ministra și-a început săptămâna la Budapesta.

Astăzi, 6 mai, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a R. Moldova va discuta cu „oficiali maghiari de rang despre prioritățile de pe agenda europeană a țării noastre”, în contextul preluării de către Ungaria, la 1 iulie 2024, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Marți, 7 mai, despre parcursul european al Republicii Moldova și pașii făcuți pentru a deveni membri ai UE, Cristina Gherasimov va discuta la întrevederile de la Guvernul și Parlamentul Austriei.

La Viena, ministra de la Chișinău va discuta și „despre aspirațiile noastre europene” la evenimentul „Ziua Europei 2024. Istoria de succes a extinderii – conectând trecutul și viitorul”.