Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este Ștefan Gligor, liderul…

Cine este Ștefan Gligor, liderul celui mai nou partid politic creat în R. Moldova

Expertul în politici publice Ștefan Gligor a fost desemnat președinte al celui mai nou partid creat în R. Moldova – Partidul Schimbării. Decizia a fost luată ieri, 7 martie, în cadrul congresului de constituire a formațiunii.

Totodată, în funcţiile de vicepreşedinţi ai Partidului Schimbării au fost aleși Corina Gaibu, Sergiu Dărănuţă, Ion Potlog, Sergiu Postica şi Sergiu Tofilat. În calitate de secretar general al formaţiunii a fost ales Vladimir Ciobanu.

În cadrul ședinței, Grupul de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării a prezentat un raport în fața delegaților, prin care a comunicat că din momentul lansării Grupului pe 28 ianuarie au fost colectate 2000 de cereri de membru și create 3 organizații terioriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

„Astăzi a avut loc Congresul de constituire a Partidului Schimbării și de astăzi am marea responsabilitate și onoare să exercit funcția de Președinte al Partidului Schimbării. După o lună de activitate am colectat 2000 de cereri și sîntem gata să depunem actele la ASP. Cu toate acestea, construcția Partidului abia începe. În următoarele săptămâni vom constitui cel puțin 10 organizații teritoriale noi, atât în raioane, cât și municipii. Schimbarea e posibilă doar prin implicare, iar forța schimbării sunteți chiar Dvs și fiecare din noi”, a scris Gligor pe Facebook.

Congresul a decis că odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării – să fie convocat un Congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea Partidului și activitatea politică de mai departe.

Din 2011, Ștefan Gligor deţine licenţă de avocat și activează în cadrul Biroului Asociat de avocaţi, „Gligor și Partenerii”. Acesta a fost director de programe la CPR Moldova – Centrul de Politici și Reforme.

A activat în sistemul public în anii 2004-2006. Iniţial a fost consultant superior în Departamentul Informaţii și Analiză la Ministerul Reintegrării, iar ulterior, referent superior în Serviciul de Informaţii, Analiză și Prognoze din cadrul Aparatului Parlamentului R. Moldova. Mama acestuia, Elena Gligor, a fost judecătoare, inclusiv la Curtea de Apel (CA) Chișinău, iar ulterior, inspector judecător principal în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În prezent, din aprilie 2016, deţine licenţă de avocat. Și Vasile Gligor, tatăl său, fost procuror, deţine licenţă de avocat din 2010.