Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a respins contestația lui…

CEC a respins contestația lui Codreanu

Foto: oficial.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins, în cadrul ședinței de luni, 30 septembrie, contestația depusă de către Ruslan Codreanu, care nu a fost înregistrat de Consiliul electoral de circumscripție electorală (CECE) Chișinău în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei.

După ședință, Codreanu a spus că decizia „nu a fost o surpriză”.

Între timp, fostul edil interimar a trimis astăzi o scrisoare către mai multe misiuni diplomatice, în care relatează despre acțiunile și deciziile CECEM Chișinău.

În continuare, Ruslan Codreanu poate să se adreseze la Judecătoria Chișinău.

Codreanu a prezentat 10 454 de semnături.

CECE Chișinău a precizat în hotărârea de joi, 26 septembrie, că au fost procesate 118 liste de subscripție din cele 386 prezentate prin intermediul SIAS Alegeri. Astfel, din cele 3158 de semnături verificate, 1959 au fost declarate valabile, iar 1199 – nule.

Astfel, având în vedere că au rămas valabile mai puțin decât 10 000 de semnături, care este numărul necesar pentru a fi înregistrat, CECE Chișinău a stabilit ca „inoportun” procesarea și verificarea diferenței de 268 de liste de subscripție.

Dintre cei 21 de pretendenți, în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei au fost înregistrați 19 candidați, fiind excluși Ruslan Codreanu și Serghei Scripnic. Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie.

Foto: oficial.md