Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bașcana Găgăuziei acuză autoritățile de…

Bașcana Găgăuziei acuză autoritățile de la Chișinău că au blocat 15 milioane de lei, „donați de un sponsor”. Replica Guvernului

Captură foto: Evghenia Guțul/ Facebook

Bașcana Evghenia Guțul a declarat, în cadrul unui briefing de presă susținut joi, 2 noiembrie, că autoritățile de la Chișinău au blocat 15 milioane de lei, ajunși pe un cont special „pentru plata lunară suplimentară pensionarilor”. Reprezentanții Guvernului de la Chișinău au declarat că „banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”.

Bașcana a reiterat că „banii au fost transferați de un sponsor” și că are toate documentele care confirmă proveniența legală a banilor, fără a preciza numele acestuia sau alte detalii despre „filantrop”.

Ieri, cu câteva minute înainte de sfârșitul zilei de muncă, noi am primit o notificare că autoritățile centrale au blocat 15 milioane de lei, veniți pe contul special. (…) Acești bani au fost transferați pe contul special de către un sponsor pentru plata lunară suplimentară pensionarilor. (…) Avem doar o cerință: nu ne încurcați să lucrăm. Deblocați fondul special (…) Nu ne încurcați să lucrăm – e cel mai bine ce puteți face pentru locuitorii din Găgăuzia”, a conchis Guțul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului R. Moldova, Daniel Vodă, a declarat că „banii furați de la cetățenii țării noastre vor fi sechestrați și utilizați tot pentru cetățeni, fără a alimenta ambițiile politice ale unor grupări criminale”.

Anterior, bașcana susținută de fostul deputatul fugar Ilan Șor, promitea locuitorilor autonomiei, alături de liderii din Orhei și Taraclia, că vor fi alocați câte 1 000 de lei „ajutor” pentru bătrânii cu pensii mai mici de 3 000 de lei. Din spusele ei, cele 15 milioane urmau să acopere cheltuielile în acest sens.