Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Autoritățile vor efectua controale inopinate…

Autoritățile vor efectua controale inopinate la Piața Centrală în contextul pandemiei de Covid-19: Persoanele care nu vor respecta măsurile impuse vor fi sancționate

Autoritățile municipale susțin că vor desfășura, periodic, controale inopinate pe teritoriul Pieții Centrale, iar persoanele care vor fi surprinse că nu respectă măsurile impuse de autorități în scopul preveniri răspândirii coronavirusului de tip nou vor fi sancționate. Anunțul vine în contextul în care începând de luni, 1 iunie, piețile din Chișinău și-au realuat activitatea.

Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău susțin că pe teritoriul Î.M. „Piața Centrală”, unul din cele mai populare zone de comerț din capitală, sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru protejarea vânzătorilor și a cumpărătorilor de infecția COVID-19.

Potrivit unei note informative emise de Primărie, teritoriul pieței este dezinfectat zilnic, înaintea începerii activității, dar și seara la închidere.

„Pe parcursul zilei de luni, un grup de lucru din cadrul Primăriei a inspectat Piața, împreună cu administrația întrepriderii. Comercianții au fost fost informați despre necesitatea respectării recomanărilor specialiștilor pentru prevenirea și controlul răspândirii coronavirusului de tip nou”, este menționat în nota informativă.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, autoritățile municipale vor desfășura periodic controale inopinate, iar cei care nu respectă măsurile impuse în scopul preveniri răspândirii coronavirusului de tip nou vor fi sancționați.

Desfășurarea activității de comerț în afara teritoriului piețelor este interzis.  

Piețele din Chișinău și-au reluat activitatea de luni, 1 iunie 2020.