Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anunțat în căutare internațională, Șor…

Anunțat în căutare internațională, Șor participă „online” la întâlniri electorale

Acuzat în dosarele fraudei bancare și anunțat în căutare internațională, deputatul Ilan Șor participă la întâlniri electorale cu locutorii din Orhei prin intervenții live.

Deputatul, care a fost lipsit de imunitate parlamentară și anunțat în căutare prin INTERPOL, promovează în acest mod candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al orașului Orhei.

Televiziunile afiliate deputatului și fostului primar de Orhei urmează să difuzeze astăzi, 29 septembrie, ora 20.00, un interviu cu Ilan Șor în care ar urma să răspundă inclusiv la întrebări privind furtul miliardului.

Magistrații Curții de Apel Cahul au emis un mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și l-au anunțat în căutare pe 25 iulie 2019. Se întâmpla la mai bine de o lună de când acesta nu mai apărut în spațiul public și după ce nu s-a prezentat, deși se afla sub control judiciar, în ședința din 19 iulie în dosarul în care prima instanță l-a condamnat la șapte ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

La mijlocul lunii iulie, PG informa că a pornit două cauze penale în legătură cu ieșirea din țară a deputatului Ilan Șor, care ar fi fost posibilă din cauza neglijenței de serviciu a Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal.

Pe 15 august, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La baza solicitării procurorului general interimar Dumitru Robu de a-l lipsi de imunitate pe Ilan Șor se află un dosar penal deschis la 9 august 2019 pentru crearea sau conducerea unei organizaţii criminale, delapidarea averii străine, insolvabilitatea intenţionată și spălarea banilor.

Potrivit șefului Centrului Cooperare Polițienească Internațională al IGP, Viorel Țențiu, deputatul se află în Israel, stat a cărui cetățenie o deține.