Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anunț post-factum: PDM și PSRM…

Anunț post-factum: PDM și PSRM au organizat o nouă rundă de negocieri

Reprezentanții Partidului Socialiștilor și a Partidului Democrat au participat astăzi, 11 martie, la o nouă rundă de negocieri, care a fost însă anunțată post-factum prin intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul socialiștilor.

Întâlnirea dintre cele două grupuri de lucru a avut loc la Parlament și nu a fost însoțită de declarații pentru presă, așa cum s-a întâmplat la prima rundă de negocieri, care a avut loc la 5 martie.

La această rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focusată pe capitolul dedicat politicii interne, măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova”, este menționat în comunicatul de presă al socialiștilor.

Totodată, în cadrul negocierilor ar fi fost discutată și partea documentului care ține de politica externă a țării.

„În acest sens s-a evidențiat necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, s-a punctat importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE”, declară PSRM.

Socialiștii mai anunță că o nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în următoarele zile.

Anterior, atât socialiștii, cât și democrații, au declarat că nu au ajuns încă la paratajarea unor ministere sau instituții și că discuțiile se bazează pe principii generale și cum va funcționa o eventuală coaliție între cele două formațiuni.

Socialiștii și democrații și-au anunțat intenția de a negocia o eventuală alianță la 4 martie, după ce anterior ambele partide negau acest lucru.

Anterior, Dodon se pronunța categoric împotriva unei coaliții dintre socialiști și democrați, cei din urmă organizând în iunie 2019 proteste împotriva șefului statului, căruia i-a cerut demisia.

Totodată, în februarie 2020, șase deputați au părăsit PDM, motivând prin faptul că formațiunea ar urma să creeze o coaliție cu PSRM, lucru negat însă atunci de liderul democrat, Pavel Filip.