Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Rusiei în R. Moldova,…

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, convocat de urgență la MAEIE

sursa foto: Daniel Vodă/ Facebook

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a solicitat de urgență să fie convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) ambasadorul rus în R. Moldova, Oleg Vasnețov, „pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate”.

Potrivit MAEIE, „bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră”.

„Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate. MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii noștri despre impactul major al acestei situații. Diplomația de la Chișinău punctează că Moldova rămâne de partea lumii libere iar acest război trebuie oprit cât mai repede”, anunță MAEIE.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că „avem repetarea situației din 15 noiembrie”.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris Spînu pe pagina sa de Telegram.

Pana de curent electric din R. Moldova a fost cauzată miercuri, 23 noiembrie, de bombardamentele asupra infrastructurii energetice din principalele orașe din Ucraina și urmare a „efectului domino asupra sistemului energetic moldovenesc”, potrivit SA „Energocom”.