Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul Federației Ruse în R.…

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova este așteptat la MAE

Foto: moldova.mid.ru

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat marți, 12 martie, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), anunță instituția într-o notă informativă. Diplomatului rus i se va reitera că autoritățile de la Chișinău nu-și doresc secții de votare în regiunea transnistreană pe 17 martie, când vor avea loc alegeri prezidențiale în Rusia.

Potrivit MAE, ambasadorului „îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare“. Deocamdată, ora întâlnirii „se discuta”, au precizat reprezentanții MAE.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat deschiderea unei singure secții de votare, în cadrul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, și au declarat că nu vor permite deschiderea niciunei secții de votare în regiunea transnistreană.

Noi am interzis deschiderea secțiilor de votare oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv”, a declarat anterior ministru moldovean de Externe, Mihai Popșoi.

Presa afiliată autorităților de la Tiraspol a anunțat luni, 11 martie, cu referire la o decizie a Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova, că pentru prezidențialele rusești ar urma să fie deschise șase secții de votare în stânga Nistrului. Trei ar urma să fie deschise în orașul Tiraspol, una – la Tighina, una – la Rîbnița și alta – la Grigoriopol.

Cetățenii ruși își vor alege președintele pe 17 martie.