Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția atenționează că pe traseul…

Poliția atenționează că pe traseul M1 se circulă cu dificultate din cauza ninsorii

Pe unele porțiuni din nordul și centrul țării cad precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. „Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic”, atenționează Inspectoratul General al Poliției.

„Informăm șoferii că pe traseul M1, km 40-60, între localitățile Bursuc din raionul Nisporeni și Căpriana, raionul Strășeni, se circulă cu dificultate”, anunță poliția.

„Drumarii sunt mobilizați și intervin cu lucrări de combatere a lunecușului, deszăpezire și răspândire a materialului antiderapant pe drumurile publice naționale. Mai exact, unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” intervin în sectoarele Briceni, Soroca, Șoldănești, Florești, Sănătăuca, Rezina, Călărași, Ungheni, Strășeni și altele. În procesul tehnologic sunt antrenate 23 utilaje speciale și circa 36 muncitori rutieri. Până în prezent au fost răspândite aproximativ 28,86 tone de material antiderapant și 82,5 tone de sare tehnică”, informează Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

„Menționăm că la moment nu există drumuri publice naționale blocate, iar circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totodată, echipajele noastre rămân mobilizate, sectoarele periculoase fiind permanent patrulate, iar după necesitate, se intervine pentru a menține circulația în condiții de siguranță”, anunță ASD.

În nordul țării temperaturile maxime vor ajunge până la +5 grade, iar noaptea coboară până la -1 grad. În centru, +6 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 0 grade. În sudul țării, vom avea parte de +8 grade pe timp de zi, iar noaptea va fi minim +2 grade. În capitală, maximele se opresc la +6 grade, iar noaptea vom avea în jur de 0 grade și va cădea lapoviță.