Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Oamenilor din Mariupol le sunt…

Oamenilor din Mariupol le sunt înmânate panglici negru-oranj și sunt invitați la parada de „Ziua Victoriei”, din data de 9 mai

Imagine simbol

În orașul Mariupol din Ucraina, care este asediat de forțele rusești, oamenilor le sunt înmânate panglici negru-oranj și sunt invitați la parada de „Ziua Victoriei” din data de 9 mai. Informează Ukrinform.

„În timp ce «oficialii ruși» neagă organizarea unei parade la Mariupol, în oraș sunt din nou distribuite panglici, iar oamenii sunt invitați la sărbătoare și la parada de 9 mai în centrul orașului și în Parcul Primorsky din Piața «Luptătorilor Eliberatori». Toate acestea se petrec în preajma unui convoi militar de soldați ruși, pe care operatorii propagandistici încearcă să le ascundă cu atâta grijă… dar, se ascund rău”, a anunțat consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, pe canalul său de Telegram.


În clipul video se observă o persoană care înmână panglici oamenilor dintr-o cutie, însă alături se află mai mulți soldați ruși. După cum raportează presa controlată de Kremlin, Mariupol ar trebui să devină centrul „sărbătorilor” în data de 9 mai.

În acest scop, orașul efectuează o curățare urgentă a străzilor centrale de moloz, cadavre de morți și muniție rusească neexplodată. În plus, continuă o campanie de propagandă de amploare.