Principală  —  Ştiri   —   Monica Macovei despre închiderea spațiului…

Monica Macovei despre închiderea spațiului aerian românesc pentru Rogozin: „Este o acţiune absolut normală”

Europarlamentara Monica Macovei a vorbit într-un interviu pentru Radio Europa Liberă despre închiderea spațiului aerian românesc pentru Rogozin. Macovei spune că declarația lui Rogozin că s-a pus în pericol viaţa pasagerilor este una mincinoasă.

„Este o acţiune absolut normală pentru următorul motiv: Rogozin este pe lista persoanelor sancţionate de Uniunea Europeană în urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi a sprijinului pe care Moscova îl acordă separatiştilor din estul Ucrainei. Ca atare, atât vicepremierul Rogozin, cât şi alţi politicieni din Federaţia Rusă au aceste sancţiuni impuse, inclusiv survolarea spaţiului aerian al unei ţări membre UE, deci, nu va putea trece nici acum, nici mâine, nici poimâine. Dânsul ştie asta, în rest a făcut teatru, pentru că ştia acest lucru de mult timp, deci, evident de la plecare. Deci, declaraţia pe care a făcut-o, că s-a pus în pericol viaţa pasagerilor, este mincinoasă. Deci, a vrut să treacă peste un spaţiu pentru care ştia că nu are autorizaţie, că e sancţionat şi nu are voie să treacă”, a spus Macovei.

Vineri, 28 iulie 2017, vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin urma să se întâlnească cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon şi cu liderul rmn, Vadim Krasnoselski.  Autorităţile române însă au interzis tranzitul avionului în care se afla Rogozin.