Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldoveanul Adil Osmanov a luat…

Moldoveanul Adil Osmanov a luat aurul la Grand Prix-ul Austriei

Foto: Federaţia Internaţională de Judo

Moldoveanul Adil Osmanov a cucerit medalia de aur la Grand Prix-ul Austriei la Judo, după ce în finala categoriei de greutate de 73 kg l-a învins pe azerul Rashid Mammadaliyev, anunță Comitetul Național Olimpic al R. Moldova.


După cum notează Federaţia Internaţională de Judo, în finală, atât Osmanov, cât și Mammadaliyev au primit câte două penalizări, fără a lăsa vreo șansă pentru vreo greșeală. Adil Osmanov a înscris ulterior un prim waza-ari cu ko-soto-gake, iar apoi a lansat un sumi-gaeshi și un al doilea waza-ari, învdingându-și adversarul. Astfel, Mammadaliyev a terminat cu medalia de argint, aurul revenindu-i lui Adil Osmanov.

Medaliatul cu bronz de la Linz 2023, Adil Osmanov, a ajuns în finală după o victorie împotriva lui Koen Heg din Olanda în semifinală. Disputa a fost dominată în totalitate de Osmanov.

Osmanov mai are în palmares o medalie de bronz de la Campionatul European (U-23) la Judo, care s-a desfășurat în perioada 28-29 octombrie 2022, în orașul Sarajevo, Bosnia-Herțegovina, și o medalie de bronz de la Grand Prix-ul Austriei, obținută în mai 2023.