Principală  —  Ştiri   —   Mitropolitul Vladimir, din nou, la…

Mitropolitul Vladimir, din nou, la Moscova. Motivul vizitei

Foto: mitropolia.md

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM), Mitropolitul Vladimir, este într-o nouă vizită în Federația Rusă. ÎPS Vladimir va participa „la ședința ordinară a Sfântului Sinod” de marți, 12 martie, potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei, episcopului Ioan Moșneguțu.

Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă în seara zilei de duminică, 10 martie, în care anunța despre faptul că Mitropolit Vladimir a oficiat o liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova.

În nota informativă citată, reprezentanții BOM n-au menționat durata vizitei acestuia pe teritoriul Federației Ruse și nici agenda activităților Mitropolitului.

Contactat de Ziarul de Gardă, Ioan Moșneguțu a precizat că: „Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a plecat în Federația Rusă pentru a participa mâine (12 martie n. red.) la ședința ordinară a Sfântului Sinod”.

Sâmbătă și duminică a slujit la Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova, la Moscova, acolo unde merg conaționalii noștri stabiliți cu traiul în Federația Rusă”, a reiterat purtătorul de cuvânt.

Sinodul este prezidat de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. La ultima adunare de acest fel, la Mănăstirea Danilov, ierarhii de la Moscova au aprobat un nou episcop de Căpriana și a fost audiat raportul ÎPS Mitropolit Vladimir.

Ultima vizită anunțată a Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, în Rusia a fost în decembrie 2023, în ajunul Crăciunului pe stil nou.