Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Afacerilor Externe, la o…

Ministrul Afacerilor Externe, la o întrevedere cu ambasadorii statelor-membre ale UE în R. Moldova: „Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă”

Sursa foto: Mihai Popșoi/ Facebook

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu ambasadorii din statele Uniunii Europene acreditați la Chișinău. Potrivit unui comunicat al MAE, au fost discutate prioritățile în materie de politică externă și au fost abordate subiecte de actualitate din plan regional și internațional.

În cadrul discuțiilor, a căror temă primordială a fost aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, ministrul Mihai Popșoi a relatat și despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Șeful diplomației a menționat că „suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern”.

„Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată”, a subliniat Mihai Popșoi.

Totodată, oficialul le-a mulțumit ambasadorilor pentru „sprijinul oferit R. Moldova în momente dificile”, dar și pentru contribuția statelor UE la inițierea negocierilor pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.