Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Militarii Armatei Naționale vor participa…

Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul ,,Wind Spring – 2024”, care se va desfășura în România

Foto: Canalul de Telegram al Armatei Naționale

Militarii Armatei Naționale vor participa în perioada 8–24 mai curent la exercițiul ,,Wind Spring –2024”, care se va desfășura la Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, România.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Potrivit sursei, scopul activității este antrenarea și îmbunătățirea procesului de luare a deciziei, consolidarea cunoștințelor și a competențelor tactice și operaționale, precum și creșterea interoperabilității între părțile participante.

Exercițiul are loc în baza Planului activităților comune de instruire pentru anul 2024 între Brigada Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din România.

Acesta nu este primul exercițiu militar din 2024 la care participă militarii Armatei Naționale și care se desfăşoară în România. Anterior, în perioada 4 −15 martie curent aceștia au luat parte la „Justice Eagle 2024”, un exercițiu multinațional anual cu trageri de luptă din mai multe categorii de armament.