Principală  —  Ştiri   —   Mesajul ministrei Justiției înainte de…

Mesajul ministrei Justiției înainte de Adunarea Generală a Procurorilor: „Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea”

Sursa: Veronica Mihailov-Moraru/Facebook

Ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a venit cu un mesaj înainte de începerea Adunării Generale a Procurorilor. Aceasta a subliniat că societatea are „așteptări mari și justificate” și a îndemnat acuzatorii de stat să voteze pentru membri ai Consiliului Superior al Procurorilor „profesioniști și integri, care să contribuie la reformarea justiției și combaterea corupției, la creșterea încrederii oamenilor în procuratură”.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru sistemul procuraturii. Are loc continuarea Adunării Generale a Procurorilor, unde urmează să fie aleși membrii Consiliului Superior al Procuraturii, dintre candidații care au trecut evaluarea integrității etice și financiare (pre-vettingul).

Îndemn și încurajez toți procurorii să se implice activ în acest exercițiu și să avanseze pentru ca să fie format un organ de auto-administrare cu membri profesioniști și integri, care să contribuie la reformarea justiției și combaterea corupției, la creșterea încrederii oamenilor în procuratură.

Acest lucru este esențial atât pentru țară, cât și în contextul angajamentelor noastre în procesul de aderare la UE.

Acum, este de datoria fiecăruia, inclusiv a procurorilor, să contribuie ca aceste angajamente să fie realizate. Stimați procurori, societatea are așteptări mari și justificate. Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea și să puneți umărul ca acest lucru să se întâmple”, a transmis ministra Veronica Mihailov-Moraru.

Acuzatorii de stat din toată țară se întrunesc vineri, 22 decembrie, pentru a alege noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor a supleanții acestora. Reluarea Adunării Generale a Procurorilor vine după decizia Comisie Pre-Vetting privind reevaluarea a trei candidați.