Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu: sprijinul necondiționat al…

Maia Sandu: sprijinul necondiționat al României ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții

Maia Sandu a avut o întrevedere  cu premierul României, Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, care a reconfirmat sprijinul „ferm” al României pentru parcursul european al R. Moldova. Tot astăzi, 5 martie, șefa statului a avut o discuție și cu președintele României, Klaus Iohannis.

​​Președintele României a discutat cu Maia Sandu la Palatul Cotroceni despre parcursul european al R. Moldova. „Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European. Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate.” a declarat președintele României.

Anterior, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. „În această dimineață, am avut o discuție cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu despre cooperarea dintre Moldova și România. Menținem angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții. Sprijinul necondiționat al României ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții acasă și să avansăm cu pași hotărâți pe calea aderării la Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.