Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   După lupte nocturne intense în…

După lupte nocturne intense în Kiev, capitala rămâne sub controlul armatei ucrainene

Sursa foto: Digi 24

Lupte intense s-au dat în noaptea din 26 spre 27 februarie în Kiev, care se pare că au oprit din avansul Rusiei către capitala Ucrainei, creând frustrare în rândul conducerii militare și politice ruse, susțin surse de informații occidentale, relatează Euronews.

Explozii și focuri de armă s-au auzit pe tot parcursul nopții în jurul Kievului, fiind raportate sute de victime în lupte. Obuzele au distrus cel puțin un bloc de apartamente din Kiev și au lovit poduri și școli.

De asemenea, surse militare ucrainene, au informat că rachetele Kalibr au fost lansate către Ucraina de pe nave rusești în Marea Neagră.

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au auzit focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari pentru Reuters, transmite Agerpres.

Cu toate acestea rușii nu au reușit să preia controlul în capitala ucraineană: „Situația în Kiev este calmă, capitala este controlată complet de armata ucraineană și de apărarea anti-teroristă. Au fost câteva ciocniri cu grupuri de diversioniști pe timp de noapte”, a declarat Nikolai Povoroznik, prim-vicepreședintele Administrației de Stat a orașului Kiev.