Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Parlamentului: ministrul Agriculturii…

LIVE Ședința Parlamentului: ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, la raport, în contextul protestelor agricultorilor

Captură de ecran ZdG

UPDATE 13:33 Are loc audierea vicepremierului și ministrului Agriculturii și Industriei alimentare în plenul parlamentului cu privire la situația din agricultură, în contextul protestelor organizate de fermierii și agricultorii din țară.


Știrea inițială

Parlamentul se întrunește într-o nouă ședință plenară joi, 15 februarie. Pe ordinea de zi sunt înregistrate 23 de subiecte. Printre acestea se numără proiectul legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic, dar și inițiativa cu referire la modificarea legii privind eliberarea S.A. „Energocom” de obligația de a garanta rambursarea împrumutului și acordarea facilităților fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri.

Deputații vor examina și Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Ministerul Mediului al R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea asistenței tehnice, în sumă de 600 000 de euro.

De asemenea, în plenul Parlamentului urmează a fi examinate astăzi proiectele de lege ce prevăd denunțarea a trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI), a căror rapoarte au fost aprobate miercuri, 14 februarie, de către Comisia politică externă și integrare.

Tot astăzi, legislativul va audia Raportul Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru anul 2022.