Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Scrutinul prezidențial. Din satul…

LIVE Scrutinul prezidențial. Din satul de baștină, Tudor Deliu se lansează în campania electorală

Foto: Captură privesc.eu

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Tudor Deliu, se lansează în campania electorală.

Tudor Deliu a ales să se lanseze în campania electorală din satul său de baștină – Malcoci, din raionul Ialoveni.

„Satul Malcoci este leagănul copilăriei, aici sunt cărările bătătorite spre școală, aici sunt oamenii de la care am învățat omenia, respectul și cumsecădemia”, a declarat candidatul PLDM.


Prezent la evenimentul de lansare în campanie, lderul PLDM, Vlad Filat, a apreciat că astăzi începe o nouă bătălie, iar finalitatea ei depinde de cine va fi ales președinte al Republicii Moldova.

„Înțeleg că în lupta politică lucrurile se baseză pe aparență și emoție, dar cu tărie cred că dacă vom munci și vom duce către oameni mesajul atât de necesar că țara are nevoi de un președinte competent, curajos, care este devotat acestei țări, vom reuși să obținem victorie și un preșdinte, care să muncească în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Filat.


Candidatul este de profesie jurist. A fost deputat în Parlament din anul 2010 până la alegerile din luna februarie 2019. Potrivit declarației de avere din ultimii doi ani, Tudor Deliu a fost remunerat, în total, pentru activitatea sa în calitate de deputat, membru al PLDM și titular în cadrul Colegiului de Ecologie cu peste 700 de mii lei. Din activitatea didactică din cadrul Academiei de Administrare Publică Deliu s-a ales cu un salariu de aproape 28 de mii de lei.

Pentru ultimii doi ani, Delia mai declară și o pensie de 229.934 de lei, o plată compensatorie de peste 13.500 de lei, alocație pentru merite deosebite-2400 de lei, o îndemnizație de veteran de război – 3600 de lei, remunerare-4169 lei.

Candidatul PLDM este proprietarul a două apartamente, unul dobândit în anul 2010 cu o suprafață de 63,5 m2, iar al doilea cu 6 ani mai târziu, cu o suprafață de 31, 16 m2, ambele în sumă totală de peste 367 de mii de lei. Acesta are în posesie și un garaj în valoare de 21 m2.

Deliu deține un automobil Toyota Avensis – fabricat în 2004 și dobândit în anul 2005 – de 5000 de euro