Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Prima licitație deschisă pentru…

VIDEO Prima licitație deschisă pentru 15 loturi de gherete din capitală s-a încheiat. Care sunt companiile care vor vira peste 20 milioane de lei pentru aceste locuri

Prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului Chișinău s-a încheiat cu vânzarea a 11 locuri speciale pentru o sumă totală de 20 milioane 205 mii lei.

În total au fost scoase 15 loturi la prima licitație care se aflau în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea-Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

UPDATE 13.30 Licitația s-a sfârșit. Ultimul lot, o gheretă de la grădina Zoologică a fost vândută cu 869 400 lei. Vom reveni cu detalii despre procesul de vânzare a acestor loturi.

UPDATE 13:07: Între timp, pentru lotul 10 nu s-a înscris nicio companie și licitația se amână. Este vorba despre o gheretă de la pădurea parc Butoiaș cu intrarea de pe strada Nicolae Costin. Pentru lotul 11, care se află în același parc și loc s-a înscris doar SRL „Edera Trio” dar care a refuzat să participe.

UPDATE 13.05: Lotul 9, la fel o gheretă aflată la intrarea în parcul Dendrariu a fost adjudecat de compania Betty Ice SRL cu 1 771 875 de lei după 125 de pași.

UPDATE 12.56 Lotul 8, o gheretă de la intrarea în parcul Dendrariu de pe strada Ion Creangă a fost adjudecată de o altă companie care a fost afiliată lui Lucian Chirtoacă, fratele fostului primar al capitalei. Este vorba despre SRL „Edera Trio” care l-a adjudecat cu 1 963 500 de lei după ce a licitat 177 de pași.

UPDATE 12.30: Lotul 7, o altă gheretă în Grădina Publică Ștefan cel Mare a fost adjudecată de Velis Prim, compania care gestionează gheretele Lavazza.

UPDATE 12.10: Compania Unicafe SRL care ar fi afiliată lui Lucian Chirtoacă și-a mai adjudecat o gheretă. Este vorba despre un spațiu comercial în Grădina Publică Ștefan cel Mare pe următorii 5 ani. După o luptă acerbă, compania a câștigat cu 2 milioane 117 mii 500 de lei după 151 de pași.

UPDATE 11:44 Lotul 5 a fost adjudecat de asemenea după o luptă strânsă. După 112 pași, ghereta a fost adjudecată cu 2 milioane 135 mii de lei.

UPDATE 11:27: Se licitează lotul 5 – o gheretă din parcul Ștefan cel Mare pentru următorii 5 ani.

UPDATE 11:25: Cea mai mare sumă a fost licitaă în aceste clipe. Este vorba despre loctul numărul 4 aflat la instersecția bd Ștefan cel Mare cu str. Pușkin. După 163 de pași, adică de strigări, locul a fost câștigat cu 3 027 500 de lei de Trabo Plus SRL, proprietara restaurantelor Andys și La Plăcinte. 

Aglomerație mare la sediul preturii Buiucani al capitalei. Acolo unde are loc prima licitație deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului.

Zeci de agenți economici licitează pentru mai multe loturi amplasate în zonele centrale ale capitalei.

„Avem o concurență acerbă, 117 oferte pentru 15 locuri. De menționat că în total au fost depuse 127 de dosare, 10 fiind respinse pentru completarea neconformă a dosarului. Decizia a fost luată de către cei 18 membri ai comisiei. În istoria municipiului și la nivel de țară nu a existat așa ceva. Ne dorim ca totul să fie transparent, iar banii să ajungă în bugetul orașului pentru a fi utilizați la dezvoltarea acestuia. E timpul ca împreună să facem curat!”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

Licitația se desfășoară cu un interes sporit, iar prețul loturilor trec de un milion de lei, iar altele chiar și de 2 milioane.

Deocamdată au fost vândute 3 loturi din centrul capitalei. Lotul 2 a fost vândut cu 1 505 mii de lei companiei Unicafe SRL. Ziarul de Gardă a scris anterior că această companie gestionează gheretele Cofee Time din capitală, iar beneficiarul final al afacerii ar fi Lucian Chirtoacă, fratele fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Lotul 3 care se află în scuarul catedralei a fost adjudecat de Old Season Cafe cu 1281 mii de lei.