Principală  —  Ştiri   —   LIVE/ Consilierii municipali se întrunesc…

LIVE Consilierii municipali se întrunesc în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate 14 subiecte

Consiliul municipal Chișinău (CMC) s-a întrunit marți, 24 noiembrie, în ședință. Aceștia urmează să examineze 14 subiecte. 

13.10 Consilierii au luat o pauză și au anunțat că vor reveni în ședință la ora 14.00

13.05 Discuții în contradictoriu în CMC. Totul din cauza unui proiect care ar permite angajaților tehnici ai Primăriei și preturilor capitalei să primească o îndemnizație suplimentară. Inițiativa a fost ignorată de socialiști, iar consilierii din celelalte fracțiuni au propus modificare proiectului, astfel încât să poată fi implementată. Asta deoarece în buget nu sunt prevăzute surse de finanțare și riscă să nu fie implementată. Într-un final, după mai multe discuții, consilierii au ajuns la un consens și au votat proiectul în unanimitate.

12.20 Proiectul de creditare dintre Primăria capitalei și o bancă privată care permitea finanțarea programului de asamblare a troleibuzelor belaruse la Chișinău a fost prelungit cu 3 luni. Asta deoarece uzina de la Minsk nu reușește livrarea tuturor componentelor prevăzute în contract din cauza protestelor din Belarus, dar și a situației pandemice. Proiectul a fost acceptat de consilieri.

11.44 Consilierii au aprobat ordinea de zi după mai multe luări de cuvânt și se examinează proiectul de modificare a bugetului mun. Chișinău care prevede micșorări de cheltuieli de până la 200 de milioane de lei. Proiectul a fost aspru criticat de consilierii municipali care au criticat executivul Primăriei că nu s-a ocupat de implementarea proiectelor bugetate și a ratat investiții planificate, așa cum ar fi reparația podurilor de la Ismail sau Mihai Viteazul. Aleșii locali au criticat acțiunile edilului care s-a ocupat de acțiuni electorale și susținerea lui Igor Dodon la alegeri. În cele din urmă, cu 40 de voturi pentru, proiectul a fost aprobat.

10.22. Consilierul liberal Ion Cebanu a fost ales președinte al ședinței.

10.20. Secretarul general al CMC, Adrian Talmaci anunță că sunt prezenți 30 de consilieri dintre cei 51 aleși.

Subiectele de pe ordinea de zi:

Public Publications 31837412 Md Oz Cmc 24 by Diana Severin on Scribd