Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ceremonia festivă de încheiere…

VIDEO Ceremonia festivă de încheiere a misiunii medicale umanitare în R. Moldova. Medicii și asistenții români se întorc acasă

Cei 42 de medici români care au venit în R. Moldova acum două săptămâni pentru a da o mână de ajutor medicilor de aici și-au încheiat misiunea. Cu această ocazie a fost organizată o ceremonie festivă care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. În cadrul ceremoniei, medicii români au fost decernați cu Diploma de onoare a Guvernului.

La ceremonie au fost prezenți ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, premierul Ion Chicu și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

,,Misiunea dvs e mai mult decât una de sprijin. Ați venit să ne ajutați, să combatem un pericol enorm pentru frații dvs. care trăiesc aici. Misiunea dvs este un semnal că RM are prieteni, frați și surori care vor să ne ajute.(…) Sunteți bineveniți aici oricând, sunteți aici acasă la dvs”, susținut premierul Ion Chicu.

„Exită momente în viață când un „mulțumesc” nu poate îngloba tot ce semnifică, recunoștință, apreciere pentru gestul frumos și profesionalism. Pandemia nu are hotare, nu alege pacienții, dar ceea ce ați realizat dvs nu a făcut altceva decât să genereze trecerea peste hotare a binelui”, a fost mesajul ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a adresat un mesaj de mulțumire.

„Eu m-am bucurat mult când ați venit și ne-ați ajutat într-o luptă crâncenă și numai dvs știți cât e de crâncenă. Să vă mulțumim că în această perioadă de criză că ați fost alaturi de R. Moldova. Gestul pe care l-ați făcut dvs va rămâne în istoria țării. Mulțumes României pentru donația în valoare de 3,5 milioane de euro. Este extrem de valoros gestul având în vedere că și românia se confruntă cu această pandemie, a susținut Țulea.

De asemenea, mai mulți susținători ai unionismului, inclusiv politicieni, au venit să susțină medicii. Ei au scandat mesaje unioniste și au purtat drapelul României.

Echipa de medici şi asistenţi români a ajuns joi, 30 aprilie, la Chișinău. Ceremonia de întâmpinare a avut loc la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Este vorba despre o echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România, care a ajuns în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă a desfăşurat activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Rolul echipei medicale ea fost acela a asigura sprijinul autorităților sanitare ale Republicii Moldova privind gestionarea situației și împiedicarea răspândirii virusului SARS CoV-2.