Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Agricultorii spun că au…

VIDEO Agricultorii spun că au fost „duși de nas” de autorități și anunță pentru ziua de marți proteste de amploare: „Răbdarea noastră s-a terminat”

Imagine simbol

UPDATE 16.38: Un alt lider protestatar, Sergiu Ștefanco spune că agricultorii au fost duși de nas și anunță proteste masive de marți.

„Noi suntem duși de nas, promisiuni goale. Dacă timp de 24 de ore nu au putut să ne dea un răspuns revendicarea noastră, eu îmi exprim o indignare totală față de acest guvern, Parlament, conducerea țării. Sunt deputați cu demnitate și voi îi vedeți, dar îndemn pe marți, ora 10.00 să venim cu toții să ne exprimăm indignarea, să vină transportatorii, veteranii, foștii militari, farmaciile, profesorii, întreaga societate. Noi am demonstrat că avem răbdare, dar răbdarea noastră s-a terminat.

Începând de marți, o să facem acțiuni mai dure, o să blocăm guvernul, parlamentul, vămile și aeroportul. Stimată societate, noi altă alternativă nu avem”, a încheiat Stefanco.

UPDATE 16:25: În fața protestatarilor a ieșit Alexandru Slusari. Deputatul Platformei DA spune că nu a primit niciun răspuns de la socialiști, iar reprezentantul acestora, Radu Mudreac i-ar fi spus astăzi „că situația îl depășește, că el nu e credibil, că are frustrari”. „Am rămas șocat. Ce contează care partid vă propune, trebuie să rezolvăm problema agricultorilor, ți-ai luat angajamentul, ține-te de cuvânt. Nu este de acord cu mecanismul nostru, hai altul, numai să rezolvăm problema”, a declarat Slusari. 

UPDATE 16.00: Agricultorii spun că termenul de 24 de ore acordat deputaților ieri pentru a fi prezentată o foaie de parcurs pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă a expirat și nu au primit niciun răspuns.

„La moment, domnul Mudreac, cel care reprezintă PSRM și cei de care depinde totul nu raspunde la telefon. A spus că s-a expus față de colegi că nu vrea să participe la discuții. (..) Luni ar trebui să aibă loc ședința Biroului Permanent a Parlamentului când se va lua decizia când va avea loc ședința în plen a moțiunii de cenzură, iar la insistența celorlalte s-ar putea de reîntors anumite legi. Luni ne dați o zi de rezervă ca să putem disuta ți marți cu toții, cu Horeca, transportatorio, APL să ne adunăm în PMAN. Acum dați-ne puțin timp să vorbim cu deputații, să vă spunem care sunt rezultatele și cum comunicăm mai departe”, a declarat de la tribuna improvizată unul din liderii protestului. 

Agricultorii din fața Parlamentului continuă protestul din fața sediului legislativului. Manifestanții au pornit sirenele și luminile tractoarelor protestând față de faptul că autoritățile nu țin cont de necesitățile lor. Fermierii spun că în timp ce ei se confruntă cu pierderi mari, statul nu face nimic ca să-i ajute.

În fața manifestanților a fost dispus un cordon de polițiști și mascați.

O delegație a agricultorilor a fost și astăzi la o rundă de negocieri cu deputații și așteaptă un răspuns la solicitările lor.