Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderii lumii anunță noi restricții…

Liderii lumii anunță noi restricții financiare împotriva Rusiei. Sunt vizate averile ilegale ale apropiaților Kremlinului

Liderii Comisiei Europene, Franței, Germaniei, Italiei, Regatului Unit, Canadei și Statelor Unite au făcut o declarație comună în care anunță noi restricții financiare pentru băncile ruse și pentru rușii cu averi peste hotare. Documentul a fost publicat de Casa Albă.

„În primul rând, ne angajăm să ne asigurăm că băncile rusești selectate sunt eliminate din sistemul SWIFT. Acest lucru va asigura că aceste bănci sunt deconectate de sistemul financiar internațional și le va afecta capacitatea de a opera la nivel global.

În al doilea rând, ne angajăm să impunem măsuri restrictive care să împiedice Banca Centrală Rusă să-și desfășoare rezervele internaționale așa încât să submineze impactul sancțiunilor noastre.

În al treilea rând, ne angajăm să acționăm împotriva oamenilor și entităților care facilitează războiul din Ucraina și activitățile dăunătoare ale guvernului rus. Mai exact, ne angajăm să luăm măsuri pentru a limita vânzarea de cetățenie – așa-numitele pașapoarte de aur – care le permit rușilor bogați conectați la guvernul rus să devină cetățeni ai țărilor noastre și să obțină acces la sistemele noastre financiare.

În al patrulea rând, ne angajăm să lansăm săptămâna viitoare un grup operativ transatlantic care va asigura implementarea efectivă a sancțiunilor noastre financiare prin identificarea și înghețarea activelor persoanelor și companiilor sancționate care există în jurisdicțiile noastre. Ca parte a acestui efort, ne angajăm să aplicăm sancțiuni și alte măsuri financiare și de aplicare împotriva oficialilor și elitelor ruși apropiați de guvernul rus, precum și a familiilor acestora și a facilitatorilor acestora pentru a identifica și îngheța activele pe care le dețin în jurisdicțiile noastre. .

De asemenea, vom angaja alte guverne și vom lucra pentru a detecta și a perturba circulația averilor obținute ilegal și pentru a le refuza acestor indivizi capacitatea de a-și ascunde bunurile în jurisdicții din întreaga lume.

În cele din urmă, vom intensifica sau ne vom coordona împotriva dezinformării și a altor forme de război hibrid”, se arată în declarația comună.