Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În Taraclia va fi deschisă…

În Taraclia va fi deschisă sucursala unei Universități din Bulgaria

Sursa foto: https://studyinbulgaria.bg/

În orașul Taraclia va fi constituită sucursala Universității „Angel Kanchev” din orașul Ruse, Bulgaria. Guvernul a desemnat membrii delegației oficiale pentru negocierea unui Acord în acest sens dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul R. Bulgaria.

Potrivit unui comunicat emis de executiv, încheierea și implementarea Acordului are drept scop îmbunătățirea calității educației și formării profesionale pentru tinerii din sudul țării. De asemenea, se dorește îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru profesori, creșterea investițiilor în baza tehnico-materială a universității, diversificarea programelor de studii și sporirea calității acestora.

Absolvenții universității vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa. Finanțarea sucursalei va fi asigurată din bugetul Universității „Angel Kanchev” din Ruse.

Delegația va fi condusă de către secretara de stat a Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu-Țigaie. 

Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse este o instituție de stat autonomă, potrivit site-ului oficial al Universității. În structura sa există opt facultăți: Facultatea de Inginerie Agrară și Industrială, Facultatea de Inginerie Mecanică și de Fabricație, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Automatizări, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Afaceri și Management, Facultatea de Științe Naturale și Educație, Facultatea de Drept, Facultatea de Sănătate Publică și Asistență Medicală, două filiale ale Universității din Ruse în Silistra și Razgrad și un Centru Interuniversitar Europa bulgar și românesc.