Principală  —  Ştiri   —   În municipiul Soroca se înăspresc…

În municipiul Soroca se înăspresc restricțiile: Persoanele de peste 63 de ani nu au voie să iasă din casă. Grupurile mai mari de 2 persoane – interzise

În municipiul Soroca se înăspresc restricțiile. La patru zile de la instaurarea regimului de carantină, numărul celor infectați cu noul coronavirus este în continuă creștere. Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, măsurile întreprinse până acum nu dau rezultate pozitive.

Pentru municipiul Soroca, Comisia Situații Excepționale a aprobat decizii mai dure în privința circulației cetățenilor, cât și aflării acestora în stradă pe timp de zi și noapte. Totodată, efectivele MAI și ale Armatei vor fi suplinite pentru respectarea tuturor prevederilor.

  • Persoanele peste 63 de ani nu au voie să iasă din casă;
  • Se interzice aflarea persoanelor în grupuri mai mari de 2 persoane și fără mijloace individuale de protecție;
  • Se interzice comerțul online în afara produselor alimentare, farmaceutice și de igienă;
  • Se interzice unităților comerciale care prestează servicii în perioada regimului de carantină să desfășoarea activitatea fără a deține mijloace individuale de protecție
  • Se interzice aflarea, deplasarea în automobile de orice tip mai mult de 2 persoane, inclusiv șoferul;
  • Se obligă autoritățile publice locale de diferite categorii a căror autorități admnistrativ teritoriale se află în proximitate cu zonele în care este introdus acest regim să asigure pentru locuitorii dreptul la libera circulație pentru satisfacerea necesităților vitale.

La ora actuală, în Soroca sunt confirmate 135 de cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou.