Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În 10 școli din Chișinău…

În 10 școli din Chișinău nu vor fi elevi de clasa I. Precizările autorităților municipale

Sursă foto: g4media.ro

În anul școlar 2024-2025, în 10 instituții de învățământ din municipiul Chișinău nu vor fi înmatriculați copii în clasa I. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a explicat, la ședința operativă a serviciilor municipale de luni, 25 martie, că școlile au invocat „varii motive”.

Pavaloi a declarat că opt instituții de învățământ publice și două private nu vor organiza înscrierea copiilor în clasa I „din varii motive, ori nu au clase primare, ori sunt instituții private care nu vor face acest lucru la decizia fondatorului”.

În general, vom avea 122 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, care prognozează înscrierea a 9 469 de copii, organizați în 342 de clase. Și 17 instituții de învățământ privat, care vor înmatricula 940 de copii organizați în 44 de clase. Total pentru anul de studii 2024-2025 preconizează înscrierea în clasa I a 10 415 de copii, cu 309 elevi mai mulți decât în anul precedent”, a declarat Andrei Pavaloi.

Autoritățile municipale nu au precizat care sunt instituțiile care nu vor primi elevi în clasa I.

Totodată, Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a precizat că de la 1 aprilie începe înscrierea în clasa I pe platforma escoala.md, în prima etapă care se va încheia pe 24 mai.

Etapa a doua va începe la 3 iunie și va dura până la 17 iunie. În clasa I vor fi înscriși elevii care nu corespund districtului sau care vor împlini vârsta de șapte ani până la 31 decembrie 2024.

Ultima etapă se va desfășura în perioada 20-30 august, când vor fi recepționate cererilor părinților care nu au reușit în primele două etape.