Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Cum a fost deschiderea…

FOTO Cum a fost deschiderea festivalului Mărțișor? Programul complet pentru zilele ce urmează

Sursa foto: Moldova-Concert

În prima zi a lunii martie, tradițional, are loc deschiderea festivalului internațional de muzică „Mărțișor”. Cu acest prilej, artiștii autohtoni au evoluat pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, în cadrul spectacolului „Mărțișor: Magia Primăverii”.

La deschiderea festivalului au fost prezenți și președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, dar și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

Potrivit programului festivalului, astăzi, 2 martie, evenimentul va continua cu concertul „De la Iași la Chișinău”.

Pe 3 martie SMILEY va cânta pentru prima dată la Festivalul „Mărțișor”.

Pe 4 martie sărbătorim Mărțișorul prin folclor, la concertul „Lăutarii Tradițional”, cu invitați din R. Moldova și din România.

Pe 5 martie, hiturile de aur ale anilor ’70 – ’90 vor răsuna la „Retro Mărțișor”

Un concert în premieră va avea loc pe 6 martie – „Fratz”. Zdob și Zdub alături de Voltaj vor cânta pe aceeași scenă, într-un show organizat pentru iubitorii de rock și pop.

Pe 7 martie Nicolae Botgros, Alex Calancea, Vali Boghean și Cristofor Aldea-Teodorovici vor ieși pe scenă în cadrul concertului „Ne-am unit ”.

Pe 8 martie va avea loc un musical în premieră – „Ce vor femeile?”.

Festivalul „Mărțișor” va continuă cu artiști ai momentului, cum ar fi The Urs, Alina Eremia și Emaa, care vor evolua la concertul „Atinge cerul” de pe 9 martie.

Pe 10 martie, în concertul de închidere a festivalului internațional de duzică, organizatorii vor aduce un omagiu la 90 de ani de la nașterea marelui artist Serghei Lunchevici, în concertul „Balada pentru vioară și orchestră”.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” se află la a 58-a ediție.