Principală  —  IMPORTANTE   —   Egipt: O turistă din România…

Egipt: O turistă din România a decedat în urma unui atac al unui rechin. Este al doilea deces de acest gen din ultima perioadă

Foto: Profimedia

O româncă în vârstă de 40 de ani a fost ucisă în urma unui atac al unui rechin, în timp ce înota în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Incidentul a avut loc după ce vineri o austriacă de 68 de ani a murit tot în urma unui atac al unui rechin. Autoritățile cred că atacul a avut loc în același timp, scrie libertatea.ro

Primul incident de acest fel a avut loc vineri, când o femeie din Austria, de 68 de ani, a fost atacată de rechin în timp ce înota în mare. Ea a fost dusă la spital, medicii au încercat s-o resusciteze, dar femeia a murit din cauza rănilor.

Potrivit surselor Reuters, trupul celei de-a două victime, o turistă română, a fost găsit la câteva ore după primul atac al rechinului. Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh.

Oficiali egipteni au declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora, menționează Digi24.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.