Două sindicate, împotriva vacanței din august pentru bugetari

Dor două sindicate au fost împotriva propunerii Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM) de a declara zilele de 28, 29 și 30 august zile libere. Nu au fost de acord cu această propunere Federația Sindicală a Educației și Științei și Federația Sindicală din Energetică.

Președintele Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei a publicat o opinie separată vizavi de proiectul de Guvern ce urmează a fi aprobat de Guvern.

„Biroul Executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei din R. Moldova la ședința din 15 august și-a exprimat nedumerirea referitor la solicitarea CNSM către Guvernul R. Moldova privitor la zilele de odihnă în luna august, fără a se consulta în prealabil cu cea mai numeroasă Federație din componența sa. Pentru angajații din sectorul educațional sfârșitul lunii august este foarte important în pregătirea către un nou an școlar”, se menționează în opinia publicată de către Ghenadie Donos, președintele al sindicatelor din domeniul educației.

Potrivit Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM), decizia de a declara zilele de 28, 29 și 30 august libere a fost luată în contextul în care Ziua Independenței (27 august), coincide cu prima zi a săptămânii și totodată, sărbătoarea „Limba noastră” (31 august) are loc în ziua de vineri.

Mai multe persoane s-au arătat nemulțumite însă de această propunere și au lăsat comentarii și sugestii negative pe marginea proiectului publicat pentru dezbateri publice.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *