Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Tarifele pentru furnizarea gazelor…

DOC Tarifele pentru furnizarea gazelor naturale urmează să fie revizuite

Imagine simbol

O dispoziție ce prevede revizuirea tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale a fost aprobată, miercuri, 31 mai, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, SA „Moldovagaz” va prezenta ANRE cererea privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în termen de 2 zile lucrătoare de la data recepționării de la SA „Energocom” a prognozei prețului de vânzare a gazelor naturale pentru perioada iunie-decembrie 2023. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să aprobe noile tarife în termen de 3 zile de la recepționarea cererii. 

De asemenea, membrii Comisiei au stabilit o corecție de echitate pentru întreprinderile care trec la un furnizor ce activează cu prețuri nereglementate. În acest caz, consumatorii finali vor fi obligați să achite devierile tarifare restante. Totodată, începând cu 30 iunie, consumatorii finali vor putea procura gaze naturale fie de pe piața reglementată, fie de pe cea liberă, dar nu simultan.

Potrivit textului Dispoziției, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, la următoarea ajustare a tarifelor și a prețurilor reglementate a S.A. ,,CET-Nord”, va compensa reciproc componentele de corectare a venitului reglementat aferent energiei termice livrate și energiei electrice produse, în mărimi egale.

dispozitia_cse_nr._72_din_31.05.2023 by Ziarul de Gardă on Scribd