Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Cu ce avere a…

DOC Cu ce avere a venit în funcție Alexei Buzu, ultimul ministru din Guvernul Gavrilița

După o lună de când a fost numit în funcție, vineri, 10 februarie, în ziua în care șefa Guvernului Natalia Gavrilița și-a anunțat demisa, Ministrul Muncii și Protecției Sociale în exercițiu, Alexei Buzu, a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2022.

Potrivit declarației, înainte să ajungă la Minister, Alexei Buzu a ridicat, în 2022, de la Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, un salariu de circa 553 de mii de lei, adică circa 46 de mii de lei lunar.

Pe lângă poziția de director al ONG-ului, Buzu a obținut venituri și din alte surse. În total, acesta a fost remunerat de mai multe organizații cu peste 280 de mii de lei și 8 mii de dolari. Totodată, anul trecut, partenera oficialului a primit de la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) aproximativ 256 de mii de lei, circa 21 de mii de lei pe lună.

Ministrul Muncii nu a indicat în declarație terenuri deținute. Conform documentului, Buzu locuiește din 2020 într-o clădire care nu este în proprietatea sa și a cărei suprafață și valoare nu a indicat-o. Familia ministrului deține un automobil Kia fabricat în 2021, cu o valoare indicată de aproape 12 600 de euro.

Acesta are un cont bancar cu circa 261 de mii de lei, iar partenera sa – un cont pe care sunt peste 140 de mii de lei. În plus, ministrul a indicat trei credite în sumă totală de peste 420 de mii de lei, scadente în 2025-2026.

Alexei Buzu este asociat în două companii: Societate cu Răspundere Limitată Întreprinderea Mixtă Trout and Partners, în care deține 25% și Societatea cu Răspundere Limitată Medial Intercom – 100%. Ambele firme se ocupă cu publicitatea, editare, tipărire și activități de consultanță, conform declarației de avere și interese personale.

Alexei Buzu 2022 by Ziarul de Gardă on Scribd

Alexei Buzu a depus marți, 10 ianuarie, jurământul de învestire în funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale.

Alexei Buzu a ocupat, în ultimii 11 ani, funcția de director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD).

Este licențiat în economie și are studii avansate în domeniul managementului organizațiilor non-profit și în domeniul managementului strategic.

CV-ul lui Alexei Buzu, publicat pe pagina web a Ministerului:

Curriculum Vitae Alexei Buzu by Ziarul de Gardă on Scribd

Marcel Spatari a depus cererea de demisie din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Despre plecarea ministrului a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița luni, 9 ianuarie 2023, în cadrul unei conferințe de presă. Marcel Spatari a menționat că plecarea sa din funcție este „o decizie strict personală” și că va continua să „ofere consiliere” pentru echipa de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.