Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputata PSRM Marina Radvan cere…

Deputata PSRM Marina Radvan cere ANI și PG să verifice averea Marinei Tauber. Reacția vicepreședintei Partidului Șor

Datele cuprinse în declarațiile de avere ale Marinei Tauber trezesc nedumeriri, susține deputata PSRM, Marina Radvan, și anunță că a trimis un demers la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG) pentru a verifica averea vicepreședintei Partidului Politic Șor.

Ea se laudă în studiourile glamuroase cu pantofi, haine și genți de brand, care costă cât pensia medie a unei persoane pentru 5 ani. În schimb, veniturile declarate oficial pentru anii precedenți sunt mai mult decât modeste. De fapt, declarațiile de avere și interese ale Marinei Tauber ridică multe semne de întrebare, dar sunt evidente și multe încălcări”, a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

Potrivit socialistei, Tauber este obligată să-și declare veniturile și averea începând cu anul 2015, când era în funcția de director în cadrul Școlii Sportive Specializate de Tenis.

Ulterior, aceasta a exercitat funcția de primar în cadrul Primăriei comunei Jora de Mijloc, iar din martie 2019 se află în funcția de deputat. Concomitent, Tauber deține funcția de consilier în cadrul Consiliului municipal Orhei din 2 noiembrie 2019. Deși a depus declarația de avere și interese personale la validarea mandatului, potrivit informațiilor accesibile publicului, Marina Tauber nu a depus declarația anuală de avere și interese personale, în legătură cu exercitarea funcției de consilier municipal”, a mai adăugat deputata PSRM.

În reacție, deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat că se abține de la orice comentariu referitor la acest subiect.

Din păcate, nu o să vă bucur tare mult cu comentarii mari. Eu cred că nu este nivelul Partidului Politic Șor și nu este nivelul meu să comentez ceea ce a spus această doamnă. O să mă abțin de la orice comentariu, deoarece, probabil, dumneaei nici nu a înțeles ce a scris în postare. Este doar un set de cifre. Sunt convinsă că ANI nu va depista nicio încălcare în declarațiile mele de avere. Lăsăm organele competente să verifice și să se expună”, a declarat Marina Tauber pentru Ziarul de Gardă.