Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Decizia Procuraturii Chișinău, oficiul Buiucani,…

Decizia Procuraturii Chișinău, oficiul Buiucani, pe marginea cazului Marin Pavlescu

Oficiul Buiucani al Procuraturii Chișinău a refuzat pornirea cauzei penale pe presupuse fapte de dezertare în cazul lui Marin Pavlescu. Unul din motivele refuzului de a porni cauza penală este că militarul în termen, prin faptul că nu s-a prezentat în unitatea militară după concediul de cinci zile, nu a avut scopul de a se eschiva de la serviciul militar, ci pentru că era intimidat și hărțuit de către camarazi, dat fiind faptul orientării sale homosexuale. Despre asta a anunțat azi avocata lui Marin Pavlescu, Doina Ioana Străisteanu.

În luna noiembrie 2021, Marin Pavlescu făcea public un mesaj video în care anunța că nu vrea să se întoarcă în armată, după ce acolo s-a aflat despre identitatea sa sexuală, iar el nu se mai simte în siguranță, pentru că este zilnic hărțuit. Totodată, el spunea că își asumă consecințele și înțelege că acțiunile sale vor fi apreciate ca dezertare.

Ulterior, Ministerul Apărării a declarat că s-a autosesizat pe marginea acestui caz și că a fost pornită o anchetă internă, lucru despre care a anunțat avocata tânărului, Doina Ioana Străisteanu. 

ZdG a discutat cu Marin Pavlescu despre contextul în care s-a aflat despre identitatea lui sexuală, despre viața în armată, dar și despre ce își dorea să facă mai departe. 

DETALII AICI: Mărturiile tânărului hărțuit în armată, după ce s-a aflat despre identitatea sa sexuală: „Acest sistem e construit cu anii, nu cred că-l vor schimba pentru mine”

Citiți și: