Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cutremur în New York: s-au…

Cutremur în New York: s-au scuturat zgârie-norii din Manhattan. Zboruri anulate

Epicentrul cutremurului de 4,8 pe scara Richter, a fost înregistrat în New Jersey, dar pământul s-a cutremurat și în Philadelphia și în Boston. Daune și victime nu s-au înregistrat, scrie SkyNews.

Un cutremur a zguduit zgârie-nori și clădiri din New York pentru câteva secunde. Seismul, care a măsurat 4,8 pe scara Richter, a fost înregistrat și Philadelphia și în Boston. Nu există daune. Elevii din multe școli au fost scoși din sălile de clasă din motive de siguranță.

Epicentrul cutremurului, de intensitate modestă, dar rar pentru coasta de est a Statelor Unite, a fost înregistrat în Lebanon, New Jersey (la o distanță de aproximativ 70 de kilometri de New York), după cum a confirmat Institutul American de Geofizică.

Potrivit indiciilor inițiale, nu au existat pagube, dar „evaluăm impactul” cutremurului, a declarat purtătorul de cuvânt al primarului New York-ului, Fabien Levy.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat că „Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate pe Coasta de Est în ultimul secol”, într-o conferință de presă după cutremur.

Telefoanele mobile ale diplomaților prezenți la Consiliul de Securitate al ONU au sunat din cauza alertei de cutremur lansată de serviciul electronic din zona New York.

Zborurile au fost anulate de pe aeroportul JFK.

Unii locuitori din Brooklyn au auzit un sunet puternic și au simțit clădirea lor tremurând. Într-o zonă de apartamente din East Village din Manhattan.

Mai multe persoane din Baltimore, Philadelphia, Connecticut și alte zone de pe Coasta de Est neobișnuite cu cutremure au raportat, de asemenea, că au simțit pământul tremurând.