Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Pacienții cu forme ușoare de…

Pacienții cu forme ușoare de infecție cu COVID-19, aflați cu tratament la domiciliu, vor fi monitorizați online

Primăria municipiului Chișinău susține că pacienții infectați cu COVID-19, cu formă ușoară, aflați cu tratament la domiciliu, în autoizolare sau carantină, vor fi monitorizați online ( de la distanță ) de către medicii de familie, în baza unui program pe calculatoare – platforma CRM JIRA Software.

Proiectul va fi implementat, începând din 29 aprilie 2020, de către toate instituțiile din subordinea asociațiilor medicale teritoriale din municipiul Chișinău, având scopul de a eficientiza procesul de monitorizare de către medicii de familie a pacienților infectați cu coronavirus, cu forme ușoare a infecției.

Asociațiile medicale teritoriale vor raporta Direcției generale asistență socială și sănătate despre starea de sănătate a pacienților, în baza datelor obținute pe platformă.

Până în acest moment, în R. Moldova au fost înregistrate 3638 de cazuri de infecție cu COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 109. Totodată, autoritățile au anunțat că până acum 1114 de persoane au fost tratate și externate din instituțiile medicale.

Pe 17 martie în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, mai exact până pe cel puțin pe 15 mai, în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.