Principală  —  Ştiri   —   Complexul Memorial „Eternitate” trece în…

Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea municipalității

Colaj foto: ZdG

Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea municipalității, subiectul fiind susținut cu votul a 48 de consilieri la ședința de joi, 18 aprilie, a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Decizia vine după o discuție între edil și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Totodată, consilierii municipali au votat și un amendament în care se stipulează că, în continuare, Ion Ceban va desemna persoanele care se vor ocupa de actele de predare a memorialului în gestiunea municipalității.

Potrivit municipalității, trecerea Complexului Memorial „Eternitate” în gestiunea Primăriei Chișinău a fost posibilă, după ce, miercuri, 17 aprilie, Ion Ceban, a avut o discuție cu ministrul Apărării.

Am acceptat ca acest parc simbolic pentru cetățeni, să fie la balanța Primăriei Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

După decizia CMC, Primăria a emis un comunicat în care precizează: „Trecerea Complexului Memorial  «Eternitate» la balanța municipalității a fost solicitată de mai multe ori de Guvern, deși nu exista vreun temei legal în acest sens”.

Contactați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Apărării R. Moldova au promis că vor reveni cu un răspuns la subiect.

Complexul Memorial „Eternitate” se extinde pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.